Хиљаде играчака деци из рањивих категорија направила Крушевљанка Милинка Ивановић

Фондација "Траг" пре тринаест година установила је Виртус награду за филантропију, са циљем да ода признање компанијама и појединцима који као дародавци стратешки подржавају развој заједнице, дајући најбољи пример другима. Међу 16 лауреата за прошлу годину је и Крушевљанка Милинка Ивановић, добитница специјалне награде за подршку деци из рањивих категорија друштва.

Током три и по деценије, Милинка је као медицинска сестра човекољубље исказивала у раду са пацијентима. Одласком у пензију, већ 17 година, то чини израђујући и донирајући еколошке играчке.

"Шивење ми није страно. Ја сам, малте не, рођена у радионици. Мој деда и мама су били шнајдери и ја сам од малена имала иглу, маказе и конац у рукама. Прво сам почела унуцима, онда у комшилуку, пријатељима, колегама, колегиницама на послу, много тога сам поклонила. Ја стварно не знам број и не трудим се ни да знам", каже Милинка.

Поносна на бројна признања која је за маштовите рукотворине и волонтерски рад при етно-секцији пензионера добила, Милинка не скрива да је за успех била потребна и породична подршка.

Супруг Верољуб није вешт са шивењем, машинац је по струци. Његов део посла је да прави очи, како он каже да "штанцује". Драго му је што његова супруга ради то што ради и тиме усрећује друге.

Поклањала је Милинка  вртићима, хуманитарним удружењима, болесној и деци без родитеља. У сарадњи са Комесаријатом за избеглице 1.500 играчака даровала је деци у прихватним центрима. Сусрет са малишанима у Босилеграду био је посебно емотиван.

"Они су се играли, бацали, плакали! Плакали смо сви, и њихови родитељи, и сниматељи. Мени је било тешко и тужно што тој деци, ни кривој ни дужној, неке туђе баке у туђој земљи деле играчке. Радићу све док будем могла, бар за ту дечицу", категорична је Милинка.

За најмлађе мигранте у Србији Милинка је већ је спремила нових 300 играчака, а захваљујући донацијама крушевачке привреде, још толико ће даровати и малишанима са Косова и Метохије.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво