С рачуновођама у свет, где су међу десет најтраженијих занимања

Економски факултет у Крагујевцу, добио је међународну акредитацију основних студија на модулу Рачуноводство и пословне финансије,од британске Асоцијације цертификованих овлашћених рачуновођа. Та светски призната асоцијација окупља око 200.000 професионалних рачуновођа. За Крагујевчане, то је потврда квалитета рада и могућност да лакше добију међународну лиценцу за једно од десет најтраженијих занимања у свету.

Пут до међународне акредитације трајао је три године. Уско  стручне предмете требало је прилагодити захтевима британске асоцијације цертификованих и овлашћених рачуновођа. То је подразумевало усаглашавање са међународним стандардима који важе за образовање професионалних рачуновођа.

Миодраг Радосављевић, студент Економског факултета у Крагујевцу, каже да се променио концепт учења и начин испитивања. Стуенти су на практичним примерима показивали све што су до тада научили и тако решавали задатке на колоквијумима и испитима.

Академаци на катедри за рачуноводство и пословне инансије, придружује се великој групи од 500.000 студената широм света који се припремају за професионалне лиценце. Добијена акредитација повећава и конкурентност целог факултета.

"То ће нашим студентима омогућити  да се укључе у процес рада у  највећим светским компанијама и у одлучивању тих светских компанија да инвестирају баш у Србији, јер неће морати да доводе своје  професионалце из ове области", каже проф. др Предраг Станчић са Катедре за рачуноводство и пословне финансије.

Информација о добијеном цертификату биће видљива у читавом свету. То значи да се у Крагујевцу стичу иста знања као на било ком светском Универзитету.

Проф. др Петар Веселиновић, декан Економског факултта, оцењује да је ово подстрек да се у наредном периоду можда размишља о студијама на енглеском језику, на овом или сличним модулима, ила права мећународна афирмација факултета.

До сада је само београдски Економски факултет имао акредитоване модуле од Еј-Си-Си-Еја. Признање за Крагујевчане повећава међународну видљивост студијских програма у земљи и потвђује квалитет образовања.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво