Није лако сапун бити!

Од појаве корона вируса сапун је постао један од најтраженијих производа. Производњом природног и миришљавог средства за хигијену у кућним условима бави се једна Чачанка.

 Наизглед једноставан процес. Ипак, да би направила производ који негујe кожу на прави начин уложила је и труд и знање.

''Има пуно тога да се учи, поготову  својства уља и како шта реагује. Кренула сам чисто из потребе, због свог детета, а то се претворило у велику љубав,''каже Дијана Јеличић Ранчић.

Овим креативним послом у својој кухињи Дијана је почела да се бави пре неколико година. Сада са лакоћом производи мале серије сапуна за различите типове коже.


''Он је спреман одмах да се користи по сушењу, међутим пошто је пун воде брзо, брзо се потроши и онда је најбоље да се просуше. Због тога долазимо сви у заблуду да мора да се суши због соде,'' појашњава Дијана.

 Предност домаћих сапуна је у квалитету, истиче ова предузимљива Чачанка, наглашавајући да о својствима производа који свакодневно користе многи не размишљају. Наиме, људској кожи одговара киселост, односно ПХ, 9 до 10. Сапуни чији је ПЏ 5,5 су разблажени детерџенти и нису погодни за нас.

Уз квалитет важан је и изглед, па са доста пажње од разних уља прави необичне шарене сапуне и сваки је посебан.

 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво