Класици као психотерапија из угла будућег психoлога

Ванредно стање прекинуло је и студентске обавезе. Јелена Митић, студенткиња завршне године Психологије у свом дому у Лесковцу прави емисије у којима чита делове књижевних дела и дела из области.

Патња рађа велику мудрост. Зато су њен избор били руски класици, али и Хесе, Балзак. У другој сезони  емисије коју ствара у кућним условима на ред су дошли психолози и психотерапету. Актуелни тренутак  их је  наметнуо.

„Ако су вести које свакодневно ишчитавамо и на себе примамо нека врста хране, онда би желела да моја емисија буде витамин који ћете одабрати да у себе унесете онда када вам је потребан", истиче Јелена Митић, студент психологије и аутор емисије "Наруши буку ћутањем".

Њена циљна група су сви они који воле књижевност, који трагају за самопомоћи и одговоре налазе у психотерапији. Све их је више. Својим избором и пријатним гласом ова крха девојка, студент завршне године психологије  покушава да им каналише путеве спознаје.

„Као што би мој професор рекао поред тога што сада треба обратити пажњу сада понајвише на чистоћу руку  и на чистоћу нашег дома, потребно је да обратимо пажњу на чистоту унутар нас самих. Окрените се себи, окрените се својим ближњима и негујте односе", каже Јелена Митић.

Уз ауторе који нас терају да осећамо и тако научимо нешто о себи, најважнији је оптимизам. Додатну количину добија од  друга који јој помаже да  „Наруши буку ћутањем" уобличи. Функционишу само он-лајн везе.

„Насними на телефон вокал њен и пошаље ми једно 4,5 сата материјала и онда заједно са музиком која ће да иде у позадини и онда крене да ми куца. Ово ће овако да урадиш, ово овако, оно онако", наглашава Вања Тасић, Јеленин друг и продуцент емисије.

Интензивније и продуктивније него раније, емисија „Наруши буку ћутањем" сада  сваког петка на Ју тјуб каналу. Ово је ново колективно искуство за све нас поручује Јелена Митић. Свако га различито проживљава зато будите благи према себи искористите богатство интернет садржаја или једноствно уживајте у тишини. Ослушнити себе.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво