У Прешеву проблеми с водоснабдевањем

У Прешеву је највећи комунални проблем - водоснабдевање. Цеви су дотрајале а кварови чести. Последње две недеље радници предузећа "Моравица" су стално на терену, покушавају да отклоне квар у близини резервоара. Због тога мештани села Чукарка и насеља Железничка станица, немају воду.

Пукла је цев  испод фабрике у изградњи, на дубини од девет метара. Пуцала је и раније, и пронашли су друго решење - нови цевовод дужине 500 метара.

Ту су наишли на следећи проблем - испод танког слоја земље је камен, квариле су се машине. Наишли су и на струјне каблове.

"Срећа што смо наишли, далековод је био мало застарео па су мењали из Дистрибуције брзо, видите и терен, ово је пета, шеста категорија земљишта", каже Ерол Мустафа, менаџер предузећа "Моравица".

Мештани Чукарке  немају воду из водовода, али имају бунаре. Без воде су и у насељу Железничка станица. И ту неки имају бунаре, а из водовода повремено стиже вода.

Прошле године је у близини садашњег квара четири пута пуцала је цев. И у осталим деловима општине кварови су чести. Нема довољно ни радника у предузећу, неки имају више од 60 година, а неки су у самоизолацији, због повратка из иностранства.

"Богами, две недеље је превише. Чукарка не ваља, овде не ваља, имамо велики квар, превише посла има", каже радник Бујар Салију.

Рађене су студије о решавању проблема водоснабдевања, цеви су дотрајале, нема ни прецизних докумената о трасама цевовода, а ни довољно воде.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво