У ваљевским вртићима децу, због загађености ваздуха, не изводе у двориште

Ваљево је данима међу најзагађенијим градовима у Србији. Проверавали смо како се у Предшколској установи поштује препорука Министарства просвете чији је циљ очување безбедности и здравља деце.

Овако је било пре подне али и неколико претходних дана у свих девет дечјих вртића у Ваљеву. Због великог загађења ваздуха деца нису извођена у дворишта вртића. Укупно је 2.500 малишана у предшколској установи.

 

"Ми попштујемо препоруку Министарства просвете. С тим, што смо и раније у вези те препоруке, кад год смо имали сазнања да је повећана концентрација ПМ честица у ваздуху, понашали се у складу са препоруком коју смо добили, што је подразумевалио да не изводимо децу на ваздух и што чешће проветравање просторија у краћем временском интервалу у односу на уобичајено проветравање, објашњава Златомир Марковић, директор ПУ "Милица Ножица" из Ваљева.

У зимском периоду када се зна да је у Ваљеву сваке године велико аеро-загађење, предшколска установа организује боравак деце на свежем планинском ваздуху. На Дивчибарама и Златибору тренутно је 150 ваљевских малишана.

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво