Ужичани са глумцима из региона трагају за јунаком нашег доба

У Ужицу је у току 24. југословенски позоришни фестивал за који су селектори изабрали седам представа из земаља региона Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске. На крају фестивала који поставља питање: ко је јунак нашег доба?, биће подељено девет награда Ардалион.

Фестивал без превода за Ужице је права свечаност. Ватромет, трубачи и бакље зато су незаобилазни као улаз у свет позоришне магије.

Кроз седам представа, јунаке и дела из различитих епоха и сензибилитета, фестивал је ове године од селектора добио задатак да потражи одговор на питање: ко је јунак нашег доба? У анкети, међу Талијиним поклоницима пре фестивала, нашли су се: спортисти, новинари, глумци и сви они који штите своју професију, али је највише гласова добио мали човек.

„Мислим да је највише људи издвојило неке универзалне вредности којима стремимо, а то су људи који се боре за хлеб и чист образ и штите своју породицу“, сматра Слађана Васиљевић, менаџер фестивала за односе с јавношћу.

"Јунаци су анонимни, скромни људи који се сваки дан боре са својим недаћама и проблемима, али се храбро са тиме суочавају и заправо су усмерени према оним вредностима које заиста у себи носе", наводи Бојан Муњин, коселектор фестивала.

Јунак нашег доба је и сам фестивал како је рекао црногорски редитељ и пријатељ фестивала Бранислав Мићуновић, а један од јунака фестивала је Радован Баја Вујовић, који предано од почетка фото-апаратом бележи посебне тренутке на сцени правећи својеврсну хронику фестивалских и позоришних имена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво