Књига проткана љубављу

Прихвати разлике, победи предрасуде - порука је необичне књиге за децу "Моја омиљена тетка", коју је написала Марија Лазаревић, из Брестовца код Лесковца.

Прву рођенданску честитку, први цвет од папира, десетогодишњи Јован направио је уз помоћ тетке Марије. Често је описује и у школским саставима. Увек је, каже, ту да га развесели, утеши, охрабри, научи важним животним лекцијама.

"Када смо заједно играмо неке друштвене игре,причамо које би смо радионице могли да радимо" истиче Јован Радовановић, Маријин братанац.

О његовом одрастању и љубави коју гаји према тетки Марији, прикованој од рођења за инвалидска колица говори и ова књига. Пуна емоција, писана руком, са занимљивим илустрацијама одушевила је децу, а одрасле подстакла на размишљање. Најтеже су каже Марија баријере у главама.

"Да се на неки ненападан начин њима покаже како су особе у колицима које имају само физички хендикеп исте као и сви остали људи. Иду у позориште, живе нормално и како су њима потребни само посебни услови" каже Марија Лазаревић, ауторка књиге.

Дом културе у Брестовцу је Маријино омиљено место где може да представи своје креативне идеје кроз ревије, изложбе, радионице, да укаже на положај особа са инвалидитетом.

"Град Лесковац је кроз пројекат из области културе стао иза ове одличне идеје. Преточили смо је у дело и надамо се да ће нека озбиљна издавачка кућа препознати њену потребу" истиче Ивана Стојковић Јовић, уредница програма Дома културе Брестовац.

Јединствена књига написана с љубављу, из потребе и жељом да се нађе и на полицама у књижарама. Ако је добро заспало у људима, пробудимо га. То ће бити порука и позоришне представе коју ће Марија ускоро режирати.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво