Исплатива породична прерада воћа

Породична фирма Љубодрага Врбића на Белој Земљи код Ужица двадесет година производи сокове, џем и намазе од готово свих врста воћа. Од скромних почетака и производње за своје потребе, стигли су до производње 15 хиљада флаша сока и 4 хиљаде тегли џема и воћних намаза.

Почео је уз оца Војимира и у време када је улагање у опрему био превелик издатак за домаћинство које је освајало нову технологију и производњу.

"Прво смо направили једну пресу са дизалицом која је ишла "гвинтачом", па смо мало осавременили на хидрауличну пресу. Сад су купљене те нове машине", каже Војимир Врбић.

"Кад смо видели да ту може да има неке зараде, мало смо кренули са неким осавремењавањем, модернизацијом", наводи Љубодраг Врбић, власник фирме.

Услужно цеђење воћа, пре свега јабуке, с модернизацијом и повећањем капацитета, и уз повремено ангажовање сезонских радника, прерасло је у савремену производњу домаћих сокова, џемова и намаза, од овлашћене институције провереног квалитета.

"Од проверених добављача узимамо купину и малину, цвеклу узгајамо сами. Наш маркетинг је купљен производ и од уста до уста, задовољни купци и производи се тако продају", наводи његова супруга Александра Врбић.

Све до сада постигнуто резултат је заједничког рада и планова који подразумевају нова улагања, надају се уз први пут добијене, субвенције за набавку опреме.

"Планови се своде на то да дођемо на тај ниво да будемо озбиљна производња која ће свакодневно радити, да убацимо још пар нових производа, нормално неких нових машина које су неопходне за тај рад", каже Љубодраг Врбић.

Већи објекат, већи магацински простор, нови производи и нова радна места, будућност су о којој размишљају и којој стреме, у ишчекивању да им се у традиционалном послу домаћинства, прикључе и најмлађи Врбићи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво