Пролећно уређивање Алексинца

Нашој редакцији обратили су се грађани Алексинца негодујући што ће општина за уређење пешачке зоне потрошити, како наводе, близу два милиона евра док су у исто време бројне улице у том граду у лошем стању. У општини кажу да пешачка улица није реконструисана више од педесет година.

Пројекат за пешачку зону у Алексинцу је из 2010. године и коштаће 170 милиона динара, од чега ће 50 одсто финансирати министартсво привреде које спроводи јавну набавку.

Грађани Алексинца су послали фотографије неуређених улица. У оптшини кажу да пролећно сређивање тек предстоји.

"Једна половина тих улица које су наведене као неасфалтиране су улице са асфалтом, друге нису али то су саобраћајнице код којих још увек немамо регулисана имовинска питања да бисмо могли да радимо те саобраћајнице", објашњава Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

Највећи уједно и дугогодишњи проблем, сагласни су сви, је такозвани "бањски друм", пут Ниш-Сокобања који пролази кроз Алексинац.

"Управо сада теку радови на изградњи атмосферске канализације те радове изводи општина Алексинац, али по договру и уговору који имамо са ‘Путевима Србије’ одмах по завршетку тих радова они ће кренути са реконструкцијом коловоза", наводи Ненад Станковић.

Пешачка улица до сада је била затворена за саобраћај само лети, пројекат предвиђа уклањање ивичњака и потпуно затварање.

Поједини Алексинчани негодују и што ће ово старо дрвеће због реконструкције пешачке зоне бити посечено, према пројекту нова пешачка зона имаће дрворед по средини улице.

Буџет Алексинаца је милијарду 250 милиона динара, у Општини кажу да немају кредите ни за уређење пешачке зоне ни за текућу ликвидност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво