Нова индустријска зона у Прокупљу

У Прокупљу ће се градити нова индустријска зона “Хисар", која ће се простирати на 16 хектара и за коју је Влада Републике Србије издвојила близу 490 милиона динара. План детаљне регулације дат је на увид грађанима, који наредних месец дана могу дати своје предлоге и сугестије.

Грађани Прокупља долазе ових дана у Дирекцију за урбанизам, како би се упознали са Планом изградње Индустријске зоне „Хисар".

"Био сам у Дирекцији, видео сам шта је, како је, има план за грађане. То би било добро за наше насеље, ту живим, ту би било добро да се и овај народ запосли, после" каже Јован Милошевић, из насеља Трнавачки пут.

"Заинтересован сам као привредник.Ево, ја овде радим под закуп, да узмем неки део плаца да бих се преселио у своје. Сваког дана треба да идем да погледам о чему се ради и да ли могу дса конкуришем, који су услови", наглашава Братислав Јоцић из насеља Плехане куће.

Основне информације о изложеним планским решењима која ће пред грађанима бити наредних месец дана, дају стручни сарадници.

"Интересовања има довољно да видимо шта људи размишљају и сматрају да ће вероватно изградњом једне овакве једне зоне читав тај простор добити на значају"., каже Живорад Манић, просторни планер ЈП за уређење и изградњу града Прокупља.

Индустријска зона простираће се на 16 хектара, које је Влада Републике Србије из својине Републике пренела Општини Прокупље. Након усвајања плана следи израда пројектно техничке документације и уређење привредне зоне.

"То ће омогућити привредни препород града Прокупља, отварање нових радних места, и оно што је нарочито значајно јесте смањење незапослености не само у граду Прокупљу, већ и на подручју читавог Топличког округа", истиче Маја Башић, градски већник Прокупља.

Предност нове привредне зоне је та што ће се налазити у непосредној близини ауто пута Ниш- Приштина. За њену изградњу Влада републике Србије обезбедила близу 490 милиона динара.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво