Чишћење Белице код Јагодине

Чишћење и уређење корита Белице код Јагодине је при крају. Велике количине муља, песка и земље извучене су из речног корита, чиме је смањена опасност од могућих поплава. Уређење је коштало око тридесет милиона динара.

Сада делује безазлено и питомо, па ипак река Белица има незгодну ћуд и у неколико наврата претила је да поплави Јагодину. Последњи пут у ово време 2014. Од септембра прошле године у речном кориту су тешке грађевинске машине које скидају и одвозе наносе таложене последњу деценију. Корито враћају у првобитно, пројектовано стање у дужини од 3 и по километра тока кроз градску зону.

"Количина материјала је око 15 хиљада кубика и локална самоуправа нам је обезбедила где ће тај нанос да се извезе", Зорица Цветковић, "Србијаводе".

Време је идеално за радове, водостај низак и комплетан посао биће завршен за десетак дана.

"Надамо се да после овог протицај биће бољи да неће долазити до толиког наноса , али ипак треба сви да водимо рачуна и локално становништво и ми и сви остали који учестују у том делу града" каже Аца Банковић, Водопривредно преузеће из Ћуприје.

Уско грло на Белици кроз Јагодину је управо овај мост, Јагодинци га зову Камени, а да је то тако показало се 2014. када је Белица преливала преко њега.Заправо регулација у овом делу тока никада и није завршена до краја, управо због старог моста.

Нови мост на једној од најпрометнијих градских саобраћајница још је у домену планова, а ваљало би најпре решити имовинске односе у околини. Разматра се и могућност изградње паркиралишта изнад тока реке у близини Болнице, што би решило проблем хроничног мањка паркинг места у тој зони.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво