Дунав код Смедерева прешао границу редовне одбране

Дунав код Смедерева је на коти преко редовне одбране од поплава. Угрожена су насеља Орешац и Металор, која се налазе на самој обали.

Kоту редовне одбране од поплава прешао је Дунав код Смедерева. Водостај је тренутно 620 центиметара.

 

Јутрос је у градској кући заседао и штаб за ванредне ситуације, јер се на коти од 700 центиметара проглашава ванредна одбрана од поплава.

Из штаба наводе да имају довољно људи, а и да су припремљени џакови са песком за најгори сценарио.

У насељу Орешац куће су на само неколико метара од воде.

Алас Василије Ранковић каже да Дунав на коти од 640 центиметара плави цело насеље Орешац, али да за сада не брину и када вода надође ствари подижу спрат више, али не одлазе из својих кућа.

Нови већи рилив воде очекује се сутра, али надлежни тврде да овог пута Дунав не би требало да иде преко 655 центиметара, што наводе и даље није забрињавајуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво