Брусјанке оптужују председника општине за сексуално узнемиравање

Варошица на обронцима Копаоника нашла се у жижи јавности након оптужби против председника општине Милутина Јеличића за сексуално узнемиравање и малтретирање. Број жена које су га оптужиле порастао је на четири.

Марија Лукић, сарадница председника општине, каже да су претње којима је изложена у последње време, као и брига за безбедност породице, пресудили да о свему проговори јавно и пред инспекторима Полицијске управе Крушевац.

"Почело је још 2015. године већ првог дана, током првог контакта који сам имала са њим, где ме је на силу пољубио. Онда се ја њему нисам јављала нека три месеца. Затим је он обећао да се то неће понављати и почели смо да сарађујемо, све до јануара 2018. године, када је он мени јасно ставио до знања да никакав ангажман више не очекујем уколико са њим немам сексуалне односе", рекла је Марија Лукић.

На СМС поруке непримерене садржине и сексуално узнемиравање, који су уследили након обраћања Јеличићу за помоћ при запошљавању, указују и друге жене.

"Чим сам крочила ван његове канцеларије, мени је стигла прва порука типа да ли сам те уписао под добрим именом, све то и онда иде – 'Сандра, баш си ме лепо узбудила, ја бих да те малко мазим, волким, и онда иде цмокиић, волим теее, волкам те, љубкам те'", наводи Сандра Миловановић из Бруса.

После тих сведочења, лавина се покренула. Уследила је кривична пријава.

"Не интересује ме ни казна, најбитније је да се огласимо да бисмо зауставили оно што поуздано знам од мојих пријатеља који не смеју и ћуте. Разлог зашто нисмо поднели пре пријаву, ја ћу бити конкретан сада – сви се боје и ја се бојим, али нико неће први, нико не сме на Јутку да удари", наводи Андреј Бојић, отац жене која је поднела пријаву.

Председник општине Брус Милутин Јеличић негира све оптужбе.

"Иза свега стоји човек или нека лица која хоће да праве неке индустријске објекте, конкретно код нас мини-хидроелектране које би угрозиле 10.000 људи. Морам да кажем да ћу против свих лица и неких медија који су ме лажно оптужили поднети кривичне пријаве", рекао је Јеличић.

У току је предистражни поступак.

По захтеву Вишег јавног тужилаштва, Полицијска управа Крушевац прикупља потребна обавештења, а председник општине Брус још није саслушан поводом кривичне пријаве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво