Реконструкција Дома здравља у Врњачкој Бањи

У Врњачкој Бањи реконструише се Дом здравља изграђен пре више од четири деценије. Планирано је да радови буду завршени за три месеца. Тада ће пацијенти и запослени имати много боље услове за рад и лечење. Новац за реконструкцију, 104 милиона динара, обезбедила је Влада Србије.

Стрпљиво, са пуно разумевања, пацијенти чекају ред за преглед код лекара. Нервозе нема, јер верују да ће ускоро имати боље услове при доласку у Дом здравља.

Запослени се не жале. Добром организацијом пацијентима пружају све неопходне медицинксе услуге.

"Јесте да нам је сада тренутно мало већа гужва, али уз мало стрпљења све се постиже", каже главна сестра опште медицине Маријана Кекерић.

"Направили смо динамику прегледа и оно што посебно наглашавам да сви пацијенти, они који су хитни, и којима је неопходна хитна медицинска помоћ, увек су збринути. Реконструкција је на добробит свих пацијената општине Врњачка Бања, наших гостију, јер ово је туристичко место, и
наравно нас запослених", наводи директорка ДЗ „Никола Џамић" др Весна Марјановић.

Комплетно ће бити замењени санитарни чворови, инсталације, плафони, столарија. Биће уграђени соларни панели, фасада Дома здравља добиће нов изглед.

"Ово је веома капиталан пројекат не само за општину Врњачка Бања већ и велики број туриста који је гравиторао. Преко милион људи прођу кроз Врњачку Бању током једне године и већи део њих у сваком моменту затражи помоћ ове установе. И у правом меоменту је стигао новац и ради се у правом моменту реконструкција", додаје председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Планирано је да реконструкција Дома здравља, изграђеног 1974. године, буде завршена за 90 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво