Година инвестиција за Нишлије

За југ Србије ово је била година инвестиција. И за наредну годину Нишлије су пожелеле нова улагања, али пре свега добро здравље.

"Здравље, то је најважније". "Здравље, ништа више". "Здравље је најпрече", најчешће су новогодишње жеље Нишлија.

Година 2017. Нишлијама је донела остварење жеља везаних за услове лечења - нови Клинички центар на 50.000 м2, са 38 клиника, 17 операционих сала и комплетно новом опремом. То је највећа инвестиција у здравству у Србији претходних деценија вредна 50 милиона евра.

"Много је боље него у старом Клиниичком центру. Собе су двокреветне".

"Имамо купатило у соби и услови су много бољи".

Велике инвестиције и када је привреда у питању. У Нишу, као ни у једном другом граду у Србији, тренутно се граде четири велике фабрике - Цумтобел, ИМИ, Леони и Џонсон електрик.

"Вредност њихових инвестиција креће се од 25 до 33 милиона евра, зависи која је фабрика у питању. То су велика средства која долазе у град, град приходује по одређеним основама, такође и држава кроз порезе", каже  Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Те фабрике биће завршене следеће године и запослиће више хиљада радника. Ове године отворен је један погон фабрике Леони где ради 200 радника. У претходних годину и по дана на бироу је 4.000 Нишлија мање.

Улаже се и у радове на Коридору 10 који ће комплетно бити завршен идуће године - и источни и јужни крак, што ће убрзати саораћај из Ниша према бугарској, односно македонској граници.

Више се и лети. Нишки аеродром оборио је рекорде са више од 300.000 путника и укупно 10 редовних линија, углавном нискотарифних компанија.

Нишлије су могле да присуствују спектакуларној централној прослави Дана полиције уз дефиле и вежбе у којима је учествовало око хиљаду полицајаца и више од сто возила, као и мечевима Дејвис купа против репрезентације Русије, у којима је, први пут пред нишком публиком, играо и Новак Ђоковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво