Изведен први мјузикл на Јоакимовој сцени у Крагујевцу

Пред позоришном публиком у Крагујевцу изведена је претпремијера мјузикла "Џаст мерид". Ауторки текста и редитељу Војину Васовићу време у коме живимо пружило је мноштво могућности за адаптацију ове модерне комедије.

Редитељ нас води кроз животну причу четворице пријатеља - Добрица је младожења заробљен у дугој  вези, економски зависан од девојке која живи у другој земљи. Лепи има велике амбиције које се своде на разрађивање могућности - како лако доћи до пара и најпаметнијег од њих неоствареног физичара, "штребера" Вектора.

Придружује им се и превртљиви Рубеола који машта да постане волонер - они немају пара, а себи постављају задатак да за десет дана организују Добричину свадбу.

"Задатак је био доста тежак, незгодан, јер се мора на доста ствари мислити у исто време, глумити, играти, певање, тако да је то био један свеобухватан и доста напоран посао", каже Никола Милојевић који у представи глуми Вектора.

Ово је први мјузикл који је крагујевачка публика имала прилике да види на Јоакимовој сцени, подједнако уживајући како у одличној глуми тако и у музици.

"Нико није одбио да свира понеки инструмент, да пева, да игра да то направимо што разноврсније и мени као композитору је било изузетно задовољство да изглазбим све ове сонгове", тврди Драгослав Танасковић композитор.

Обожаваоци позоришта који су упућени у суштину овог комада унапред препознају квалитет, као и таленат ауторке текста и редитеља Војина Васовића: 

"Први мјузикл који режирам и велика ми је част да на овој сцени на којој сам још као дете био глумац,епизодиста са шест година и са великим поносом волим да свом граду оставим још једну комедију."

"Ово није баш оно најлаганија врста комедије, али јесте првобитна намера била да донесе нека позитивна осећања, а публика се насмејала, што је најважније", каже Дуња Петровић, ауторка текста представе.

И док би се, рецимо, негде у Европи ова представа сматрала комедијом апсурда код нас више личи на реалност.

Редитељ је комад увио у благи формат који је публику натерао на смех, композитор на уживање у доброј музици, а за срећан крај се побринула ауторка текста.

Репризе премијере су 2, 5, 14. и 30. децембра, а прве три су већ распродате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво