Авантура у кањону Јерме

У Специјалном резервату природе "Јерма" код Пирота у току је први отворени авантуристички фестивал. Учесници фестивала су љубитељи природе и активног одмора из целог региона. Њима је на располагању много спотова и креативних радионица.

Живописни кањон  реке  Јерме и природне лепоте Влашке и Гребен планине инспирација су младима који поштују природу и воле авантуру и спорт на отвореном.

"Неоткривена природа. Стварно препоручујем свима да дођу овде и да виде шта све ово окружење нуди", каже Марија Ђорђевић.

"Ми смо дошли овде знајући само да је ово авантуристички фестивал. Пошто је први нисмо знали ништа о томе. Изабрали смо све што смо могли. По цео дан имамо неке авантуре. Видећемо шта је  најбоље", каже Михајло Бобар.

Окомите стене кањона Јерме идеалне су за слободно и спортско пењање.

"Спортско пењање је изузетно безбедан спорт уколико се поштују нека општа правила, која можете да прођете на основном курсу. Иначе је спорт  који бих препоручила свакоме јер не постоје границе везано за године, тежину или пол", каже Јелена Јаковљевић, тренер.

Специјални резерват природе Јерма постоји тек годину дана. За то време овде су створени идеални услови за авнтуристичке спортове.

"Ми желимо да позовемо што више људи да бораве у природи, да пробају одређене аутдор спортове као што су спртско пењање, планинарење, камповање јога, и да се мало покрену и да другачије проводе своје слободно време", каже Јелена Тодоровић, организатор фестивала.

"Генерално треба доста радити даље на уређењу ових места која су атрактивна за посетиоце. Излетничка места треба да се уреде не само за фестивал већ и за све посетиоце у наредним годинама", каже Дарко Ђорђевић, управник СРП "Јерма".

Авантуристички фестивал треба да допринесе промоцији кањона Јерме, као изузетне природне реткости и повећању броја туриста.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво