Сегвеј-нова туристичка атракција

По узору на европске и светске метрополе, у Београду од скоро постоје Сегвеј туре. Туристи и Београђани сада могу да обиђу град и боље га упознају, возећи ова лагана и мала возила на два точка. Раде на електрични погон, не загађују околину и тиха су.

Иако светски хит, у Београду постоји тек од прошле године. Сегвеј је сигурно, еколошко и економично возило. Идеалан је за људе који не планирају дуго да остану у Београду а желе да, за кратко време, обиђу град.

"Махом нам долазе туристи из Немачке, Аустрије, Швајцарске и скандинавских земаља. Пошто је Сегвеј еколошко возило, код тих људи је знатно већа свест о његовом значају, а сем тога, оваква возила код њих већ постоје, десет или петнаест година, па им је то апсолутно познато", каже Влада Радивојевић, Сегвеј.

Вожња је веома једноставна, пријатна и забавна. Максимална брзина је 30 километара на сат. Не постоји старосна граница, а да би се, покренуо Сегвеј, потребно је да корисник има најмање 40 килограма. Изазивају велику пажњу пролазника.

"Питају нас могу ли ја то да возим, могу ли да паднем, што сам и ја први пут питао, додуше на енглеском. Како то иде, да ли је потребна дозвола. Где то могу да изнајмим", каже Влада Радивојевић, Сегвеј.

Ова возила не користе се само у туристичке сврхе. У многим земљама служе за надгледање аеродрома и станица градског превоза, тржним центрима и студентским домовима. У Америци, Сегвеј се користи и за доставу пице.

Када га једном купите или изнајмите не морате више плаћати бензин, поправке и одржавање свог аутомобила. Довољно је само да напуните батерије, као што то чините на свом мобилном телефону. Идеалан је за вожњу по граду, а, што је најважније, лако се паркира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво