Камп Будимлија омиљено излетиште Лозничана

У подножју планине Гучево, на само пет километара од центра града, налази се камп Будимлија. У нетакнутој природи, посетиоцима су на располагању терени за рекреацију, ресторан, бар уз базен, али велики простор за игру деце на игралишту и стаза за џогинг.

Окружен шумом, а ипак близу града, камп Будимлија простире се на површини од 10 хектара. Назив је добио по истоименом потоку у коме живе две врсте законом заштићених животиња. Гости кампа, освежење током врелих летњих дана могу потражити у базену или у хладовини поред речице.

"Први пут смо овде, долазимо из Зворника, чули смо за овај камп на интернету и много је лепо. Имају садржаје за децу, а дивно је и за родитеље", каже Данка Кмекић.

"Храна је изврсна, највише волим кувана јела и услуга је на нивоу", каже Радомир Репић.

И најмлађи овде имају свој кутак. Неколико корака од базена, налази се мали дечији град. Уз кловна и аниматоре, малишанима је ово омиљено место.

"Овде се играмо, гледамо ове животиње, спуштамо се низ тобоган, скачемо на трамболини", каже Милица Вучетић.

"Ово ми је трећи пут како долазим овде, свиђају ми се кућице, зечеви", каже Немања Лазаревић.

За љубитеље природе организују се пешачке и бициклистичке туре. Из Будимлије, уређеним стазама, лако се стиже и до споменика на Гучеву.

"Наши капацитети су готово увек попуњени, нарочито у летњим сезонама. Оно што нас посебно радује јесте да имамо сталне госте, гости нам се враћају", каже Јован Николић, камп Будимлија.

У самом центру кампа у изградњи су још два хотела. Будимлија располаже и апартманским смештајем у Бањи Ковиљачи.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво