Изложба о Великом рату

Колико је тешко и сложено суочавање са ратом и његовим последицама, чак и са дистанце од стотину година - показује изложба у Музеју Савремене уметности Мацура у Новим Бановцима.

Оживљавањем сећања на оно што се догодило у прошлости, учесници изложбе "Из близа, из далека, догађаји, историја, меморија" - баве се феноменом рата, страдања и насиља.

Доводе се у везу и два, наизглед, неспојива субјекта Првог светског рата.

Аутори се баве и фотографијом места на којима су се водиле главне битке између српске и аустријске војске.

Помоћу сегмената догађаја и малих прича, улазећи у домен онога што се не може увек исказати речима, уметници су успели да изграде визуелну целину и свеобухватну причу о Великом рату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво