Читај ми!

Појачана контрола у бази Козјак код Прешева

Због оружаних сукоба у Куманову током викенда, у погранични појас послате су додатне снаге Жандармерије, противтерористичка јединица и појачан је број редовних полицијских снага на граници. У бази Козјак код Прешева на самој граници са Македонијом је екипа РТС-а.

На првој линији су 24 сата. Осматрају, извиђају, патролирају, обезбеђују границу са Македонијом и административну линију са Косовом и Метохијом, чувају мир.

"Обучени смо за те ствари да се максимално придржавамо мера безбедности, да чувамо нашу зону одговорности тако да не би, иначе, било проблема", каже Милоје Милосављевић, шеф тима.

База Козјак је на коти од скоро 1.000 метара надморске висине.

На само 700 метара од базе Козјак је граница са Македонијом, а на осам километара ваздушном линијом је Куманово. Овде свакодневно припадници Жандармерије чувају нашу границу.

"Морал је веома висок, људи су одговорни, извршавају своје задатке. Услови су задовољавајући, имамо за сада све потребно, тако да је база ојачана људством и нема никаквих проблема", каже Радивоје Ђурић, командир базе Козјак.

Део свакодневних задатака су и рутинске контроле саобраћаја како би се спречили илегални преступи.

"Ми поседујемо на овом подручју Копнене зоне безбедности довољан број база. Из тих база се одвијају активности борбе против тероризма, то јест спречавање убацивања група или појединаца са ових критичних зона", каже Драган Дашић, командант базе Цакановац.

"Сигуран сам да ће свако ко проба да прође границу са оружјем бити заустављен и адекватно ћемо одговорити на сваку опасност", каже Горан Драговић, командант Жандармерије.

Припадницима Жандармерије у овој и осталим базама у пограничном подручју придружиле су се и колеге из Противтерористичке јединице. На граници са Македонијом појачан је и број редовних полицијских снага, а и Војска је подигла ниво борбене готовости.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво