Читај ми!

Премијера "Хајдука"

Ансамбл Шабачког позоришта синоћ је премијерно извело комад "Хајдуци" Бранислава Нушића у режији Владимира Милојевића. Представа, која је бројну публику свих узраста вратила у безбрижне дане, побрала је салве аплауза.

Веселе авантуре Нушићевих "одметника" на шабачкој сцени редитељ је оставио у времену у којем су настале. Зато су и одушевиле публику, једноставним хумором и ненаметљивим порукама, уз незаборавне дечје несташлуке у којима приметно ужива млада глумачка постава.

Страхиња Баровић је у улози Бране Нушића.

"Мислим да је представа јако интересантна због тога што показује деци како се некада одрастало, играло. Мислим да се то данас изгубило и да деца све више времена проводе испред компјутера а све се мање играју", каже Страхиња.

У дружини са седам дечака на сцени је и Кристина Пајкић, у улози Персе, која нам дочарава какве су девојчице некада биле.

"Ја мислим да су тада девојчице биле и стидљиве и јако маштовите, разигране и срећне и мислим да је то било срећније доба", каже Кристина Пајкић, глумица.

Да су "Хајдуци" недостајали у репертоару, сведочи интересовање публике и старијих колега и за репризно извођење. Душко Стевановић тумачио је хајдуке шездесетих година.

"Занимљиво ми је, јер сам давно, као дете гледао ову представу и сада је дошао ред и на нас да би то урадимо у нашој изведби", каже Вељко Ераковић, хајдук Миле Врабац.

Кључ за успех представе о дружини која је помогла дечацима да буду оно што јесу, радознали, храбри хајдуци без мане и страха, свакако је жеља свих да се играју.

"Надам се да ће бити занимљиво данашњој деци, данас кад су преплављени геџетима, да виде како су се деца забављала и на занимљив начин проводила време", каже Владимир Милојевић, редитељ.

После одличне премијере, Шапчани очекују да ће једну од најлепших представа о детињству моћи да гледају бар два пута седмично, баш као што се састајала и хајдучка дружина Чеде Брбе.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво