Читај ми!

Турски инвеститор у Зрењанину

У наредних месец дана почеће производња беретки у новооснованом зрењанинском предузећу "Бегеј берет", а реч је о brownfield инвестицији којом је оспособљено хиљаду сто квадратних метара погона некадашње Фабрике чарапа "Ударник" која је већ годинама у стечају.

У новооснованом зрењанинском предузећу "Бегеј берет", некадашњем погону Фабрике чарапа "Ударник" која је већ годинама у стечају, у наредних месец дана почеће производња беретки.

"У првом тренутку биће запослено 30, а са проширењем производње укупно 80 радника. Изузетно сам заинтересован и за додатна улагања, па се може очекивати да у потпуности преселим погоне из Румуније одакле смо у Србију изместили део производње", каже турски инвеститор Ајхан Агил.

Тренутно се инсталирају машине и уређује простор будуће фабрике "Бегеј берет" која је, након недавног потписивања уговора са локалном самоуправом, регистрована као зрењанинско предузеће.

Инвеститор Ајхан Агил власник је турске компаније "Jolly textil", а за инвестирање и сарадњу са Зрењанином одлучио се након препоруке Амбасаде Турске у Београду која је проценила да град на Бегеју нуди идеалне погодности и услове за улагање.

У пратњи преставника градске управе Зрењанина инвеститор је обишао погон у формирању где ће се производити беретке за турску војску. Ово је и најава будуће шире пословне сарадње, јер је велики број инвеститора из Турске заинтересован за покретање производње у Србији.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво