Читај ми!

Прича о Музеју фудбала

Жарко Милојевић, председник репрезентације ветерана Србије, у Горњем Љубешу код Алексинца чува, у Музеју фудбала, својеврсну колекцију признања наше репрезентације.

За 66 година активног бављења фудбалом, Жарко Милојевић не зна колико је признања добио. Одиграо је више од 2.000 утакмица, постигао више од 1.000 голова, а због љубави према спорту, још у време Југославије окупио је ветеране, чија је репрезентација мењала назив, баш као и држава.

Пехаре и медаље које чува у Музеју фудбала у родном Горњем Љубешу надомак Алексинца, каже бројао је до 1.000. Педесет пута је више фотографија и око две ипо хиљаде издања разних дневних листова са текстовима о нашој репрезантацији фудбалсних ветерана.

За две деценије, постојања, кроз репрезентацију ветерана прошло је више од 2.000 наших познатих играча. Памте се сусрети са Уве Зелером, легендом немачког фудбала, ту су и фотографије са Стјепаном Бобеком, Рајком Митићем и многим другим играчима.

Бројне одигране утакмице биле су хуманитарне, награде су стизале од многих, али је чика Жарету, који је недавно напунио 78 година, изостало призњање из ФСС за вишедеценијски радни век у спорту и љубав према фудбалу коју и данас преноси млађим генерацијама.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво