Читај ми!

Помоћ за Драгану

Дванаестогодишњој Драгани Цветковић из Стубла код Владичиног Хана пре два месеца константовано је да болује од Жилијан-Бареовог синдрома. Петочлана породица живи од социјалне помоћи и дечјег додатка. Омладина СПС-а организовала је у центру града акцију прикупљања помоћи.

Омладина СПС-а организовала је акцију прикупљања помоћи за дванаестогодишњу Драгану Цветковић из Стубла код Владичиног Хана која болује од Жилијан-Бареовог синдрома.

Њена петочлана породица живи од социјалне помоћи и дечјег додатка. Драгана иде у школу аутобусом, јер јој је ограничена физичка активност. Због болова у ногама Драгани је ускраћен спорт, игра и шетња са вршњацима.

"Смета ми што не могу много да пешачим, у школу идем аутобусом, а у школи не трчим", каже Драгана.

У августу су уочени први симптоми болести. Почеле су, како каже, да је боле и да јој трну ноге. Лечена је на Неурологији и Дечјем институту нишког Клиничког центра.

"Десна ногица још јој није стабилна, још је као укочена, кад хода, круто хода", каже Драгица Цветковић, мајка.

Петочлана породица Цветковић у Стублу код Владичиног Хана има мало земље, њиву и башту. Драганину мајку, Драгицу, чека операција, анеуризме. Отац је остао без посла када је пропала дрвна индустрија "Слога".

"Имам социјалну помоћ од 10.000 динара и дечји додатак од 8.370 динара", каже Душан Цветковић, отац.

Омладина СПС-а организовала је акцију помоћи Драгани Цветковић, сакупљањем добровољних прилога грађана.

"Одзив је изузетно добар, морам да се захвалим грађанима који су у складу са могућностима издвојили средства", каже Ивица Прокоповић из омладине СПС-а.

Жилијан-Бареов синдром је аутоимуни поремећај, организам не препознаје своја ткива периферног нервног система.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво