Добра воља нема цену

Алекса Живковић из Пирота већ годину дана помаже суграђанима у плаћању рачуна и куповини. Ценовник нема, а ни предрасуде. Помаже свима и многима је ближи и од поштара и од комшије. Једино се узда у добру вољу корисника својих услуга.

Двадесетогодишњи Алекса Живковић из Пирота, већ годину дана помаже суграђанима у плаћању рачуна и куповини. Све им доставља на кућну адресу, користећи притом - као једино превозно средство и зими и лети - бицикл. Ценовник нема, али се узда се у добру вољу корисника својих услуга.

Пензионер Часлав Џунић каже да му Живковић помаже јер му плаћа комуналије и заказује преглед код лекара. 

Када је видео на интернету да у великим градовима постоје својеврсне "курирске службе" и Алекса је одлучио да упркос скептицизму својих суграђана и он крене у овако необичан подухват. Мотив му каже - није била искључиво зарада.

"Хтео сам да се мало одвојим од Фејзбука и рачунара, да проведем време квалитетније, на отвореном простору, да побегнем из собе. Међутим, сада је већ кренуло и може да се заради неки џепарац", каже Алекса Живковић.

Откако са Црвеним крстом и Општином Пирот учествује у пројекту "Млади за старе", његове услуге за суграђане преко 70 година су бесплатне, а за остале такође нема ценовник, већ је све по принципу "ко колико да".

Алекса каже да му се дешавало пар пута да не плате, али да углавном дају по 200 до 300 динара.

Иако су коментари различити, већина Алексиних вршњака позитивно оцењује његов труд.

Алексин подухват је једна врло лепа ствар пре свега због акције "Млади за старе" где он помаже старијима, а то су најчешће људи који нису у стању сами себи да помогну", каже Марко Спасић.

Добар глас се далеко чује па су за овог малдог Пироћанца сазнали и у фондацији Егзит - чији је био гост на недавно одржаном фестивалу. Тамо је добио и признање "Млади херој".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво