Бициклијада у Чачку

Око четири стотине ученика чачанских основних школа учествовало је у вожњи задовољства "Улицама града велика школска бициклијада".

Први пут организовано, од матичних школа па градским улицама, провозали су се чачански основци, што због дружења у лепом дану и дружењу, што због стицања навика учествовања у саобраћају.

Иако се ту и тамо понеко и сударио, сви су били одушевљени. Већина њих први пут се возило бициклом по градским улицама.

Ученици основних школа лако су прешли више од осам километара градским саобраћајницама - уз подршку саобраћајне полиције, чланова Бициклистичког клуба Борац и волонтера Црвеног крста.

Прошле године „Вожњу задовољства" покренула је Основна школа „Др Драгиша Мишовић", а идеју промовисања бициклизма ове године прихватиле су и организовале све чачанске основне школе.

У Чачку је тек недавно почело обележавање бициклистичких трака, у плану је да се подстиче тај вид превоза, а Бициклијада је само једна од манифестација која подсећа на то.

 

 

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227-551

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво