Читај ми!

Поново власници

Законом о реституцији данас је у Краљеву извршен први повраћај национализоване имовине, а решење о враћању власништва над локалом, који је национализован 1959. године, бившем власнику Светозару Сулејмановићу уручио је регионални директор Агенције за реституцију у Крагујевцу, Вељко Јовановић.

У Краљеву је данас враћен први национализовани објекат. У свој посед у центру града ушао је Светозар Сулејмановић, коме је враћано власништво над локалом, национализованим давне 1959.године.

Пола века се и Славољуб Таировић преписивао са државом, надао, губио веру и у седамдесетседмој години живота дочекао правду. Локал у центру града, каже, одузели су му одмах по повратку из војске.

Његов отац Владислав Таировић купио је овај локал и још неколико некретнина од новца који је зарадио као копач злата у Бразилу почетком 20. века, а погубљен је у масовном стрељању Краљевчана октобра 1941. године.

Кључеве локала од седамдесет квадрата, у којима је сада продавница Индустрије обуће Београд, Сулејмановићима је уручио градоначелник Краљева.

У пракси се показало да је највећа сметња за враћање имовине реалан живот. Регионални директор за реституцију у Крагујевцу Вељко Јовановић каже да је проблем у томе што су објекти дограђивани, мењали су власника или су срушени.  

Решење о враћању власништва над овим локалом, национализован 1959. године је прво које је донето у Краљеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво