Читај ми!

Нова борба са ватром на Тари

Због јаког ветра нови пожар на Тари код Столца. Гашење из ваздуха очекује се од раних јутарњих сати, каже Предраг Марић. За десет дана, колико бесне пожари, ватра захватила више од 1.700 хектара шуме.

22.10 - Пожар у околини Лесковца, који је захватио 30 хектара шуме у Заплању, шири се ка селу Гаре. Од вечерас у гашењу учествује и војска, као и руски авион "беријев", јавља дописник РТС-а.

21.13 - Због јаког ветра разбуктао се пожар на Столцу. На лицу места 80 ватрогасаца и спасилаца који настоје да ватру ставе под контролу, јавља дописник РТС-а. 

14.45 - Пожар на Тари је локализован, изјавио је Танјугу премијер и министар полиције Ивица Дачић.

11.25 - Пожар на Тари је под контролом, потврђено је РТС-у у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије. 

На Тари се касно по подне разбуктао пожар на више од 80 хектара шуме на брду Столац у близини границе са Републиком Српском, али су ватрогасци успели да га локализују, рекао је за РТС начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић.

"У једном тренутку насеље са шест кућа и 20 становника је било угрожено, али су наше екипе пожар успеле да ставе под контролу", каже Марић, који не очекује да би у току ноћи могло да буде проблема.

"Евакуација није у плану, али ће због пожара на тој локацији морати сутра да се дејствује из ваздуха и то од раних јутарњих часова", рекао је Марић.

Предраг Марић је прецизирао да је пожар на Тари локализован око 15 часова, али је у рејону Столца око 16 часова дошло до ширења пожара.

Драматично је и код Сурдулице и Владичиног Хана где су ватру, која је захватила 200 хектара шуме, ватрогасци и мештани зауставили на 15 метара од кућа.

Пожар који је захватио Бабичку гору проширио се са лесковачке стране на општину Гаџин Хан. Гори око 30 хектара шуме на Горичком брду, а пожар је гасио и авион "беријев". На Бабином Зубу у општини Књажевац гори 200 хектара шуме.

У општини Прокупље и даље гори пожар у атару села Ргаје где је захваћено преко 150 хектара храстове и борове шуме, ниског растиња и пашњака.

Око 40 професионалаца четврти дан покушава да стави пожар под контролу, али им неприступачан терен отежава гашење због чега је ангажована пољопривредна авијација.

Локално становништво и куће нису угрожени. Касно синоћ угашени су пожари у селу Претежана у општини Блаце где је изгорело око 100 хектара ниског растиња, као и у селима Кончић, Белољин и Самариновац.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво