Без приватизације "Фонтане" и "Меркура"

За угоститељско предузеће "Фонтана" и Специјалну болницу "Меркур" предвиђен модел заједничког улагања. Држава и стратешки партнер имаће по 50 одсто власништва у новом уједињеном предузећу, изјавио Млађан Динкић.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да угоститељско предузеће "Фонтана" и Специјална болница "Меркур" у Врњачкој Бањи неће бити приватизовани, већ ће бити створено ново заједничко предузеће које ће обухватати обе установе, а у којем ће држава имати 50 одсто власништва, колико и стратешки партнер.

Динкић је рекао да ће се од стратешког партнера тражити да укупно уложи 15 милиона евра, током наредних пет година, у модернизацију та два предузећа.

Динкић је истакао да је јавни позив за избор стратешког партнера објављен данас и да ће трајати 60 дана.

"Ако се јави озбиљан стратешки партнер почеће преговори о уговору, а у те преговоре ће бити укључени представници локалне самоуправе", рекао је Динкић, уз напомену да ће верификацију целог уговора дати Влада Србије.

Динкић је, после разговора са руководством општине Врњачка Бања, а поводом неразумевања локалне самоуправе за оно што је Влада Србије одлучила везано за заједничко улагање у та предузећа, истакао да су разговори били успешни и додао да је потребан консензус партија на власти и опозиције како би тај посао био успешно завршен.

"Ово је народна бања, то је изнад интереса било које партије", рекао је Динкић и додао да ће сви паркови и лековита минерална добра остати у државном власништву.

"Не ради се ни о каквој продаји, ни о каквом моделу приватизације - модел који смо предложили је модел заједничког улагања", објаснио је Динкић, истакавши да се тражи озбиљан стратешки партнер који би имао 50 одсто власништва као и држава у новоствореном заједничком предузећу, које би обухватило "Меркур" и "Фонтану".

Министар је истакао да ће Фонд здравства и пензионог осигурања наставити да пензионерима и свим којима је потребно лечење дотира боравак у Бањи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво