Европска комисија одобрила пројекте

Одобрена два пројекта намењена развоју дигиталне телевизије и информационог друштва, које је Министарство за телекомуникације поднело Европској комисији. Укупна вредност пројеката 25 милиона евра.

Министарству за телекомуникације и информационо друштво Европска комисија одобрила је два пројекта, намењена развоју дигиталне телевизије и информационог друштва, чија је укупна вредност 25 милиона евра, изјавила је у Београду министарка Јасна Матић.

''Министарство је прошле године код Европске комисије аплицирало за два пројекта, који су ових дана прелиминарно одобрени, и у току је израда пројектне документације'', истакла је министарка Матић.

Матић је казала да је први део пројектне документације, намењен дигитализацији телевизије, тј. набавци опреме, завршен и ових дана ће бити послат Европској комисији на коначно одобрење.

''Део средстава у износу од око осам милиона евра биће усмерен на набавку опреме, док ће остатак од око пет милиона евра бити утрошен на техничку помоћ, подршку и промоцију саме дигитализације'', рекла је Матић.

Матић је оценила да је изузетно значајно што је Европска комисија рано одобрила пројекте, јер ће то омогућити пробно емитовање дигиталног сигнала.

Када је реч о опреми за пријем дигиталног сигнала која је неопходна грађанима, Матић је указала да је државном стратегијом предвиђена помоћ за социјално угрожене породице како би и даље имали неометан пријем слике.

Други пројекат се односи на информацино друштво и његова је вредност око 12 милиона евра, указала је Матић.

''Консултанти из Европске комисије су код нас и заједно радимо на дефинисању пројектне документације која ће касније бити подлога за тендер који ће се расписати током пролећа и лета за оба пројекта'', закључила је министарка Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво