Сајам аутомобила у Београду

Сајам аутомобила “Делта ђенерали БГ кар шоу” отворен на Београдском сајму. Представљено 47 нових модела аутомобила. Учествује 370 излагача, од којих 180 из иностранства. Отворен и сајам мотоцикала и бицикала “Мото фешн”.

Око 180 иностраних и 190 домаћих излагача учествује на Београдском сајму аутомобила "Делта ђенерали БГ кар шоу". Изложено 47 нових модела аутомобила аутомобила. Највећа сајамска изложба аутомобила у Србији трајаће до 14. марта.

Судећи по броју посетилаца у првом дану, али и по броју излагача, сајам показује да је тражња за аутомобилима упркос кризи добра.

У тренутку када у свету продаја аутомобила значајно опада, када највећи светски произвођачи повлаче своје аутомобиле из продаје због грешака у производњи, показује се да купци у Србији нису равнодушни према највећој изложби аутобомила на овом простору. Треба напоменути да је у Хрватској због лоше продаје, отказан сајам аутомобила. 

Увозници се надају да ће продати барем колико и прошле године, односно око 43.000 аутомобила .

Сајам је отворио Министар трговине и услуга Слободан Милосављевић, нагласивши да "упркос светској економској кризи имамо привилегију да у Београду отворимо сајам аутомобила".

Милосављевић се захвалио излагачима који су, како је рекао, упркос тешком времену успели да обезбеде буџете и најновије светске премијере прикажу не само за тржиште Србије, већ и за цео регион где слични сајмови нису могли да се одрже.

Ове године ће заједно бити одржани трећи Сајам аутомобила под  овим називом и пети Међународни сајам мотоцикала и бицикала "Мотофешн" и изложба пратеће индустрије и гаражно сервисне опреме.

На сајму мотоцикала биће изложено 38 модела двоточкаша. Међу 47 нових модела аутомобила, наћи ће се "шевролет спарк", "киа венга", "цитроен Ц5", "ауди А4" и лондонски такси компаније "Лондон такси Интернешнал".

Представници компаније "Делта ђенерали осигурање" рекли су да ће се и поред отежаног пословања и смањеног обима продаје, произвођачи, увозници и дистрибутери представити пуним капацитетом и покушати да у директном тржишном наступу реализују конкретне пословне аранжмане.

Попусти на сајму износе и до 40 одсто за возила са старог лагера.Понуда Пунта са субвенционисаном каматом и попустом од 1000 евра за стари аутомобил који се рециклира, за приближно 7.000 евра и даље је скуп у поређењу са аутомобилима сличне класе.

"Цироен Ц3" , "форд фијеста", "хјундаји и 20", "швролет спарк", "опел корса", "рено клио", "шкода фабија" и многи други,  коштају исто колико и "пунто", а у неким врезијама у колико се плаћа у готовини ови аутомобили су јефтинији од пунта дизела.

Сајмови ће бити организовани на читавом расположивом изложбеном простору у халама: 1, 1а, 2, 3, 3а и 4, а радно време манифестације је од од 10 до 20 часова.

За љубитеље четвороточкаша и двоточкаша приређена су бројна изненађења и посебна сценографија са низом забавних и такмичарских садржаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво