Читај ми!

Кампања ЕУ, Чешке и Шведске у Србији – Европска унија је ближа него што мислите

Европска унија је ближа него што мислите, порука је кампање "Европска унија у мом крају" коју су у Суботици започели амбасадори Европске уније у Србији, Чешке и Шведске. Представљени су пројекти, домаћинства и компаније које је Европска унија помогла.

Амбасадор Жиофре у Суботици је најавио нови пакет помоћи Западном Балкану, у коме је предвиђено 165 милиона евра буџетске подршке Србији. Одвојено је и 70 милиона евра за заштиту граница.

"Нелегалне миграције су питање којим треба да се бави Европска унија у партнерству са Србијом и наглашавам да је Србија у овом питању увек заузимала хуман приступ према мигрантима. Желимо да појачамо сарадњу која већ постоји између Србије и Фронтекса ради боље заштите граница, а такође желимо да помогнемо у разбијању мрежа кријумчара мигрантима. Обезбедићемо додатних 70 милиона евра за заштиту граница", рекао је Емануел Жиофре, амбасадор ЕУ у Србији.

Будућност Србије је у Европској унији, тврде амбасадори.

"Радимо све да бисмо подржали Србију на европском путу. Наша жеља је да што више становника Србије схвата да је то најбољи начин како се може стандард живота повећати", наводи Томаш Кухта, амбасадор Чешке у Србији. 

Инвестиције из Европске уније већ повећавају стандард Суботичана, а у томе предњачи привредна зона Суботица са 11 иностраних компанија.

"Привредна зона Мали Бајмок у којој функционише Слободна зона је мотор привредног развоја града Суботице и генератор запошљавања", поручује градоначелник Суботице Стеван Бакић.

У разговору са ђацима суботичке гимназије, амбасадори су потенцирали блиске везе међу нашим земљама.

"Ми смо захвални свима онима који су са овог простора отишли да граде живот у нашој Шведској, али смо још више срећни када видимо да се ти брилијантни талентовани млади људи враћају у Србију и доприносе напретку своје земље", истиче Аника Бен Давид, амбасадорка Шведске у Србији.

Амбасадори ће у петак обићи Регионалну фабрику за рециклажу отпада у Бикову код Суботице у коју је из европских фондова уложено 20 милиона евра, а присуствоваће и уручењу кључева 44 нова стана у Суботици за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво