Читај ми!

Домаћим произвођачима хлеба 30.000 тона брашна по субвенционисаној цени

Влада Србије одлучила је да по субвенционисаној цени прода 30.000 тона пшеничног брашна "Т-500" домаћим произвођачима хлеба, изјавио је министар трговине Томислав Момировић.

Томислав Момировић је потписао одлуку о расподели првих 27.218 тона пшеничног брашна "Т-500" произвођачима хлеба по субвенционисаним ценама, саопштило је Министарство трговине.

"У овим тешким околностима, када је на истоку Европе рат, када су ланци снабдевања до краја угрожени, Влада Републике Србије успева да обезбеди ниске цене основних животних намирница, а пре свега хлеба, уља, соли и шећера. Те намиирнице су у нашој земљи ако не најјефтиније, онда међу најјефтинијим у Европи", изјавио је Момировић.

У наредном периоду, како је истакао, пажљивом политиком биће обезбеђене најниже цене основних животних намирница, пре свега за социјално угрожене грађане.

Влада Србије донела је Закључак о интервентној продаји 30.000 тона пшеничног брашна "Т-500" произвођачима хлеба из залиха Републичке дирекције за робне резерве.

Након спроведеног поступка, донета је и одлука о томе колико  брашна произвођачи хлеба могу да купе од Дирекције по цени од 33 динара по килограму, са ПДВ-ом.

Одлуком су распоређене укупно 27.218,4 тоне.

Преостала количина брашна од 2.206 тона, биће распоређена произвођачима хлеба по новом јавном позиву, који је данас објављен на сајту Министарства трговине.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво