Неизвесна динамика испоруке "пунта"

Спискови потенцијалних купаца "пунта" чија би производња требало да почне крајем месеца још увек нису закључени. До сада је уписано око 19.000 купаца, али је динамика испоруке неизвесна.

Спискови заинтересованих за аутомобил "пунто 1.8.8." чија би производња у крагујевачкој "Застави" требало да почне крајем месеца, нису закључени. Према информацијама менаџмента фабрике, до сада је уписано готово 19.000 потенцијалних купаца, али је сасвим неизвесна динамика испоруке.

Крајем ове седмице у погонима крагујевачке фабрике аутомобила, под надзором италиајнских стручњака, почела је монтажа шкоље за "пунто" који ће убудуће носити ознаку "Фијат", а за почетак наредне седмице најављен је долазак у Србију потпредседника те компаније Алфреда Алтавиле.

Стратешким уговорм Србије и "Фијата" предвиђено је да се, у почетку, у крагујевачким погонима годишње производи 15.000 аутомобила типа пунто.

Због велике заинтересованости купаца, да уз субвенционисање државе и могућност куповине аутомобила по систему замене старо за ново, очекује се да ће тај број бити повећан што би требало да буде тема наредних преговора.

Директор продаје крагујевачке "Застава" промета Иван Ристић рекао је да је само у тој фирми, једној од шест дилерских кућа које примају пријаве купаца, до сада уписано готово 4.000 заинтересованих из тог града, али и из Ниша, Београда, Сурдулице.

За сада нико са прецизношћу не може да каже када ће почети испорука аутомобила, а понајмање када ће на ред доћи последњи са списка.

Ристић тврди да су људи тога свесни и да су спремни да чекају колико је потребно, као и да ће динамика испоруке зависити од договора "Заставе" и "Фијата".

Уколико се реше проблеми уског грла у "Заставиној" лакирници, тврде у менаџменту крагујевачке фабрике, могло би се очекивати да ће са производних трака те фабрике годишње силазити двоструко више аутомобила од сада договорених 15.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво