Читај ми!

Брнабићева са јапанским привредницима који послују у Србији

Премијерка Србије Ана Брнабић приредила је у Токију вечеру за јапанске привреднике чије компаније послују у Србији.

Вечери присуствују председник "Toyo Tire Corporation Такаши Шимизу, председник "Yazaki Corporation" Рику Јазаки, те председник Управног одбора "Japan Tobačo" Муцуо Иваи.

На вечери су и председник компаније  "Minth Japan" Томојуки Јамада, као и Софи Чин из "Minth Group" ", извршни директор "Automotive Division", дела "Toyota Tsusho Corporation" Шигеру Харада као и Рикија Ивасе, генерални менаџер одсека за глобалну продају Toyota Tsusho Corporation".

Вечери присуствују и извршни потпредседник "Mitsubishi Corporation" Кијотака Кикући, као и један од потпредседника НИДЕЦ Групе Ђунићиро Нагајама.

Премијерка се на почетку вечери захвалила привредницима што су прихватили њен позив, наводећи да би од њих желела да чује шта још држава може да уради како би они додатно унапредили своје пословање у Србији.

"Радујемо се што у Србији расте број јапанских инвеститора, посебно у последње три године. Јапански инвеститори су једни од најконзервативнијих, али када једном дођу у неку земљу, и други их прате", рекла је Брнабић која борави у Јапану због сахране Шинзо Абеа.

Додала је да је данас присуствовала државној сахрани бившег јапанског премијера Шинза Абеа, који је, казала је, био велики пријатељ Србије, који је 2018.године посетио нашу земљу, такође, са привредним делегацијом.

Премијерка је наздравила "за пријатељство Србије и Јапана, уз захвалност привредницима те земље што верују у Србију".

Економски односи Србије и Јапана су у успону, а јапанске компаније последњиј неколико година улажу на српско тржиште.

Прошле године остварен је рекордан обим робне размене од 324,6 милиона долара.

И извоз (117,2 милиона долара) и увоз (207,4 милиона долара) појединачно су достигли своје максималне вредности у последњих 10 година.

За раст српског извоза у Јапан у претходних неколико година заслужно је повећање пласмана на јапанском тржишту водећег производа у структури извоза - цигарета које чине 86,3 одсто укупног извоза.

Највећи извозник у Јапан је компанија "Philip Morris Operations" , са учешћем од 86,3 одсто у укупном извозу.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво