Читај ми!

Михајловић са Хилом о енергетици и стратешкој сарадњи

Mинистарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, разговарала је с амбасадором САД Кристофером Хилом о закључивање споразума о стратешкој сарадњи у области енергетике у Србији.

Зорана Михајловић је у разговору с Кристофером Хилом истакла да је Србија на почетку енергетске транзиције и да су јој потребни искуство и знање оних који су у том процесу испред ње, ако жели да повећа производњу чисте енергије и буде енергетски безбедна, саопштило је ресорно Министарство.

"Више од годину дана смо радили и припремали нацрт споразума између двеју влада о стратешкој сарадњи у области енергетике, који би био веома важан корак у унапређењу сарадње Србије и САД у овој области", рекла је министарка.

Додала је да Србију очекују велики пројекти у енергетици, међу којима је један од најважнијих пројекат прве хибридне реверзибилне хидроелектране "Ђердап 3".

Амбaсадор Хил је захвалио потпредседници Владе на доброј сарадњи и изразио очекивање да сарадња две земље у области енергетике може бити додатно унапређена.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво