Читај ми!

Вучић на отварању фабрике делова за Мерцедес: Друга плата у кући много ће значити Браничевском округу

Председник Александар Вучић рекао је у Пожаревцу, где је компанија "Мадерсон Груп" отворила нови погон, трећу фабрику у Србији, да ће за новозапослене то бити друга плата у кући и да ће то много значити Браничевском округу и целој земљи.

Током обиласка погона нове фабрике рекао новинарима да компанија "PKC Wiring Systems doo", која је дао интернационалне "Мадерсон групе", запошљава 3.826 људи у Смедереву, у Ћуприји 286, а да ће у Пожаревцу у новој фабрици запослити више од 1.000 људи, иако су се обавезали да ће то бити преко 900.

Истиче да ће то бити друга плата у кући и да ће то много значити Браничевском округу и целој Србији.

Вучић је рекао да се испуњава раније дато обећање да ће бити отворене нове фабрике и у Пожаревцу, додавши да ће град због тога имати веће приходе.

Вучић је напоменуо да је пре 20, 30 и 40 година из Браничевског округа био највећи одлив становништва у иностранство и да сада треба те људе вратити, а они који су ту да остану.

"Свака фабрка је као зрно по зрно погача и камен по камен палача", рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће се у фабрици у Пожаревцу производити делови за "Мерцедес".

Додао је да ће се у Пожаревцу производити сетови за кабине за најбоље камионе "Дајмлера" и то 540 по дану.

Рекао је да је срећан када види да се нешто производи и представницима компаније рекао да кажу ако држава може још нешто да уради за њих.

"Најлакше је изградити халу, мада и то није лако, али направити робу која може на тржишту да прође и да имате продају годинама и деценијама због поверења. Зато су нам потребни директни страни инвеститори и зато их и подржавамо", навео је Вучић.

Додаје да је најтеже да дође прва фабрика у неко место, док после када дође једна дођу и друге.

Осврнуо се и на обећани затворени базен у Пожаревцу, рекавши да ће, када се заврши пројектна документација, која, како је додао, траје предуго, држава у тај пројекат уложити девет милиона.

Градња опште болнице и обнова путева

Најавио да ће се потом ићи на изградњу опште болнице.

Рекао је да мора још да се ради, да ће морати, без обзира на Дунавску магистралу, да се спроведе потпуна реконструкција старог пута до Градишта, али и свих осталих путева до Црнића, Жабара, Кучева.

Истакао је да предстојећа зима неће бити лака, али да ће држава учинити све да буде што лакша за грађане. 

Пред нама је тешка зима у сваком смислу, и политичком, јер видите да Албанци предвођени Куртијем, уз одрешене руке својих подржаваоца, буквално дивљају. Зима неће бити лака не због нас, већ сукоба који постоје у Украјини и милион проблема који су задесили цео свет. Борићемо се да она буде што лакша за грађане, да и ви и ваша деца то што мање осетите, поручио је Вучић.

Најавио је да ће у суботу бити много важних објава за грађане и замолио за разумевање за тежину ситуације у којој се налази Србија.

"Долазићу чешће у Пожаревац, доћи ћу и на отварање затвореног базена, јер базен је, из мени непознатих разлога, увек важнији од болница и свега другог", закључио је председник.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво