Читај ми!

Радна група о припремама за зиму и рационалној употреби енергената

На седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, разговарано је о активностима најважнијих енергетских субјеката у вези са припремама за предстојећу грејну сезону.

Током састанка Радне групе разговарано је и о обезбеђивању средстава и енергената за период до краја марта наредне године, као и о мерама за рационално и ефикасно коришћење енергије и енергенатa, саопштило је ресорно министарство.

Представници ЈП "Електропривреда Србије" представили су податке о тренутној ситуацији и пројекцијама кад је реч о производњи и увозу угља и електричне енергије, као и о погонској спремности и планираним ремонтима на коповима и термоелектранама, те утицају суше и ниског водостаја на производњу у хидроелектранама.

Представници Пословног удружења "Топлане Србије" и Београдских електрана известили су о снабдевености енергентима и степену извршења ремонта у топланама у Србији.

На састанку су представљени и подаци о попуњености складишних капацитета и снабдевањем и дистрибуцијом у гасном сектору, као и последњи подаци Управе за резерве енергената и Републичке дирекције за робне резерве по питању залиха енергената за зиму.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, осим представника Министарства рударства и енергетике, учествовали су  и представници "Електродистрибуције Србије", "Електромреже Србије", "Србијагаса", "Транспортгаса", "Нафтне индустрије Србије", ЈП Србијашуме, Секретаријата за енергетику Града Београда, чланови Савета АЕРС-а, РХМЗ и "Србија карго".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво