Читај ми!

Чадеж: Имамо феноменална вина, треба да од тога направимо и добар посао

Београд ће од 1. до 4. септембра вити домаћин првог Међународног сајма вина "Винска визија отвореног Балкана" коју организује владе Србије, Северне Македоније и Албаније. Очекује се 330 излагача из 22 земље, каже за РТС председник ПКС Марко Чадеж.

Лидери иницијативе "Отворени Балкан" дошли су на ову идеју, то није једноставно и такве манифестације организују много развијеније земље, рекао је за РТС Марко Чадеж.

"Ми смо данас динамичан економски регион који има добру туристичку понуду. На манифистацији ће учествовати више од 330 винарија из 22 земље. Један од највећих часописа који се баве винима аустријски 'Фалстаф' такође ће бити присутан и имаће свој штанд. Ми смо данас регион решења, добрих иницијатива који може много тога да понуди", наглашава Чадеж.

Председник ПКС каже да Србија данас има феноменална вина а да се засади стално повећавају.

"Показали смо да можемо да произведено добро вино, треба да видимо како да од тога направимо и добар посао", истиче Чадеж.

Једна од циљева ове иницијативе је како да заједнички изађемо на тржиште, како да на најбољи начин понудимо наше производе и угостимо људе.

"Уз винску манифестацију имаћемо и сајам хране који треба да покаже начин и дух припреме хране на овим просторима. Врхунски кувари ће припремати храну а биће и доста предавања. Заједно смо много јачи, заједно можемо много више ако заједно промовишемо своје производе и туристичку понуду", рекао је за РТС председник ПКС Марко Чадеж.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво