Читај ми!

Пуштена у рад деоница обилазнице око Зрењанина

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура пустили су у саобраћај деоницу обилазнице око Зрењанина дугу 3,7 километара.

"Поносан сам што смо успели да завршимо четврти сектор обилазнице око Зрењанина, јер су обилазнице кључне за измештање теретног саобраћаја из града. Тада је мања емисија штетних гасова и бољи су предуслови за развој индустрије", рекао је министар Момировић.

Додао је да ће на пролеће почети и изградња петог сектора обилазнице, дужине око 4 километра, са циљем да се сав теретни саобраћај у перспективи измести из града.

"Циљ Владе Србије јесте да Зрењанин буде индустријски центар не само Војводине него и целе Србије. Очекујемо да ћемо дуплирати економију у овом граду и да ће он постати мотор развоја наше земље", рекао је Момировић.

Градоначелник Салапура је навео да је тема обилазнице око овог града актуелна скоро 40 година и да је прва деоница завршена давне 1987. године.

"Отварањем ове саобраћајнице измешта се велики део транзитног теретног саобраћаја из града, пре свге са државних путева који имају функцију прикупљања саобраћаја из правца Кикинде, Новог Сада, Црње, Бечеја, Темишвара. Имаћемо мање возила у граду, мање гужве, мање загађење и мање хабање градских улица", истакао је он.

Према његовим речима, изградњом последње деонице биће измештен и саобраћај који иде из Београда и са најављеним ауто-путем завршавамо заобилазни прстен око града Зрењанина.

Оценио је да је обилазница око Зрењанина нова развојна шанса за овај град и изразио наду да ће и та последња деоница бити завршена у наредне две године.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво