Читај ми!

Просечна плата у ИТ сектору у Србији већа од 1.500 евра, највећа 8.500

Просечна плата у ИТ сектору у Србији у 2021. години, према подацима сајта за запошљавање ИТ кандидата "HelloWorld.rs", била је већа од 1.500 евра, а највећа је била за сениор софтвер девелопера (на платформи "ИТ инсајдер") од 8.500 евра.

По подацима са платформе ИТ инсајдер, 62 одсто коментара о послодавцима је било позитивно односно аутори коментара – ИТ стручњаци препоручују оцењену компанију.

У Србији расте интересовање за информацијама о ИТ компанијама, наведено је у саопштењу. 

ИТ Инсајдер је платформа где сви заинтересовани могу да се информишу о послодавцима у ИТ индустрији и прочитају искуства о раду, као и искуства са разговора за посао.

Приликом писања коментара, бивши и садашњи запослени оцењују општи утисак о компанији, могућност напредовања, бенефиције које послодавац пружа и дефинишу позитивне и евентуалне негативне стране рада.

Највише позитивних оцена имали су и коментари који говоре да у ИТ фирмама постоје изазовни пројекти, прилика за усавршавање и напредовање, флексибилно радно време, добри односи у компанијама, као и добијање повратне информације након разговора за посао, прилика за усавршавање и напредовање, флексибилно радно време, добри односи у компанијама, као и добијање повратне информације након разговора за посао.

Како би се ниво транспарентности домаће ИТ индустрије подигао на виши степен, на ИТ инсајдеру додата је секција "Плате", где домаћи стручњаци могу анонимно да напишу своје нето износе плата.

Ове године се очекује раст плата у ИТ сектору у Србији од 30 одсто.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво