Читај ми!

Савет за БДП: У јулу се очекује пад инфлације

Премијерка Ана Брнабић председавала је заједничкој седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) и Комисије за капиталне инвестиције на којој су анализирани постигнути резултати у привредним областима у првом кварталу 2022. године које утичу на БДП и разматрани кораци које треба предузети како би резултати у свим секторима до краја године били задовољавајући.

У првом кварталу БДП је износио 4,5 одсто, док су предвиђања за други квартал четири одсто, речено је на седници. Када је реч о инфлацији, њен пад се очекује у јулу, саопштила је прес-служба Владе Србије.

На седници је речено да се очекује нешто мањи принос пшенице у односу на прошлу годину због дуготрајне суше која је владала, да су кукуруз и сунцокрет у добром стању, а да се истовремено ради на отварању нових тржишта за извоз воћа и поврћа.

Како се истиче, ситуација у области саобраћаја је значајно боља и ту се бележи раст промента у свим сегментима, посебно у железничком. Истовремено, водни и авио-саобраћај постижу значајније резултате у односу на претходни период.

Наведено је да се почетком септембра расписују тендери за изградњу првих осам постројења за пречишћавање отпадних вода, што је од изузетне важности за побољшање квалитета живота грађана.

Када је реч о капиталним инвестицијама, у току је реализација пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, као и изградња гасног интерконектора са Бугарском.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво