Читај ми!

Биткоин, суноврат вредности криптовалуте

Вредност биткоина сада је нижа од 20.000 долара, пала је на најнижу вредност у последњих годину и по, док се инвеститори све више повлаче због пораста каматне стопе.

Најзначајнија криптовалута пала је за више од седам процената, на вредност од 18.881 долар, што је најнижи ниво од децембра 2020. године, да би након неколико сати ипак мало повратио вредност (у тренутку писања текста, према "Коинбејсу" за један биткоин потребно је издвојити 19.250 долара).

Вредност биткоина пала је ове године за око 59 одсто, док је конкурентска криптовалута етер изгубила 73 одсто вредности, преноси Ројтерс.

Сектор дигиталних валута је погођен ове недеље након што је компанија "Целзијус" за кредитирање криптовалута замрзла исплате и трансфере између рачуна.

Губици у сектору трговања криптовалутама настали су и након што су компаније попут "Коинбејса", "Џеминија" и "Блокфаја" саопштиле да намеравају да отпусте хиљаде запослених док инвеститори одбацују ризична средства.

Највишу вредност биткоин је достигао у октобру прошле године, када је за куповину једног криптоновчића било неопходно издвојити више од 65.000 долара. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво