Читај ми!

Отворена обилазница у шест трака до тунела Стражевица

Деоница обилазнице око Београда, од петље Орловача до тунела Стражевице отворена је за саобраћај у измењеном режиму вожње. Вредност радова је 207 милиона евра.

Председник Србије Александар Вучић током обиласка најавио је да ће комплетна обилазница од Остружнице до Бубањ Потока бити завршена до краја марта идуће године. 

Вучић је истакао да се тренутно у Србији гради 574 километара најмодернијих ауто-путева, брзих саобаћајница и обилазница око великих градова.

Напоменуо је да је данас отворен нови тунел Стражевица од чак 760 метара, као и да је у питању најмодернији тунел, као што га има, на пример, Швајцарска и то ако је изграђен последњих година, пошто је нови тунел Стражевица модернији од тунела у Швајцарској који су изграђени пре двадесетак година.

Председник је казао да ће нови део обилазнице од Орловаче до Стражевице бити пуштен у саобраћај данас од 18 или 19 часова.

Додаје да преостаје да се заврши још 9,6 км аутопута на обилазници до Бубањ Потока, тзв. сектор Б6, на коме се налази и тунел од 360 метара, као и да ће то бити готово до краја марта. 

Нагласио је да је наша земља у првом кварталу имала стопу раста БДП-а 4,4 одсто, а да је флеш процена за други квартал раста БДП-а 3,7 одсто.

Имамо веома брз и динамичан развој Србије, рекао је председник и захвалио свим градитељима и онима који имају јасну визију напретка земље.

"Без изградње и нових путева и пруга и аеродрома не бисмо могли да имамо овакву стопу привредног раста, каже Вучић и додаје да ако се погледа које све аутопутеве и брзе саобраћајнице тренутно градимо да се јасно види да наша земља жури и хита у будућност.

Србија има снаге да гради ауто-путеве 

Вучић је истакао да Србија реализује тако велике и значајне пројекте иако "букти" рат не само на истоку Европе већ и у Европи и свету.

"Србија има снаге да гради и ради и отвара нове путеве. Никад у својој историји нисмо градили 10 ауто-путева и брзих саобраћајница. Морате да будете поносни на своју земљу и поносан сам на наше градитетеље", навео је Вучић.

Поручио је Србија мора још пуно тога да уради до тешке зиме, како би се обезбедила пристојна и још боља примања, као и довољно хране и енергената.

Вучић је рекао да ће се градити и наставак београдске обилазнице до Панчева, са великим друмско-железничким мостом на Дунаву.

Претходних година је изграђена обилазница од Батајнице до Добановаца и Остружнице, са новим мостом на Сави који је изграђен поред старог остружниЧког моста.

Тијан: Србија реализује велике пројекте у време кризе 

Отправник послова амбасаде Кине у Београду Тијан Јишу рекао је да је Србија изградњом великих инфраструктурних пројеката успела да одржи снажан замах развоја у време када се свет суочава са озбиљним изазовима.

"Посебно ми је драго што видим да кинеске компаније, на овој деоници Поуер Чајна, као извођачи радова непрекидно у оквиру својих могућности учествују и доприносе реализацији пројеката, што је најбољи доказ да су добробит и благостање два народа увек суштински циљ сарадње Кине и Србије. Желимо да овако наставимо и са пријатељима доприносимо бољем животу грађана", рекао је Тијан Јишу.

Он је захвалио председнику Александру Вучићу и српској страни за поверење које су указали кинеским компанијама и технологијама.

"Уверен сам да ће уз помоћ српских и азербејџанских компанија и деоница Б6 бити успешно завршена и очекујемо да се поново видимо у блиској будућности, када цела обилазница буде пуштена у саобраћај", поручио је отправник послова амбасаде Кине у Београду.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво