Читај ми!

Још 10 дана пријаве за субвенције за нове фискалне касе, 1. маја на снагу ступа нови систем

Померања рокова за прелазак на нову фискализацију неће бити. Привредници до краја месеца могу да се пријаве за субвенције, а до краја априла да се уз нову опрему повежу са Пореском управом. За субвенције се до сада пријавило две трећине оних који на то имају право.

Десет дана пре истека рока за добијање субвенција за нову опрему, и 100 пред потпуни прелазак на нову фискализацију у Министарству финасија представљен је део до сада одобрених фискалих уређаја.

"Нас 50 у фирми је одлучило не да увози, већ да направи прву српску онлајн фискалну касу потпуно прилагођену за нови закон о фискалним касама", каже Миломир Трошић из Компаније ХЦП.

Софтвераши углавном раде надградње за мобилне телефоне и компјутере који постају фискални уређаји, неки су отишли и корак даље.

"Са неких 50 до 100 фирми имамо контакт, као подршку њиховом развоју јер неће све фирме производити ЛПФР већ ће се оријентисати на основни производ а то је каса", напомиње Милан Врбашки из фирме 2Д, Нови Сад.

Субвенције је до сада узело око 84.000 привредника - 100 евра по продајном објекту и исто толико по фискалном уређају.

"Посебно желим да искористим прилку да позовем оне који нису поднели захтев за субвенцију, јер имамо свега 10 дана до истека тог рока. И то преко портала Е управе", указује директорка Пореске управе Драгана Марковић.

"Имате велики број пореских обвезника који су купили фискалне уређаје али их још нису прикључили на систем чекајући крајњи рок. Проблем са тим је да сви ови људи који су овде са нама, неће имати времена и довољно екипа на терену у априлу месецу да повежу све то и да све системе, како бих рекао, ставе у погон пре истека рока", истиче Синиша Мали, министар финансија.

Након прелазног рока, од 1. маја уз нову опрему сваки фискални рачун у тренутку издавања биће видљив и порезницима.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво