Читај ми!

Најава продубљивања енергетске кризе на КиМ, могуће поскупљење струје

Један од два блока термоелектране "Косово Б" у Обилићу није у функцији, потврдила је министарка привреде у Приштини Артане Ризваноли, упозоривши да због испадања генератора из система, може да дође до продубљивања електроенергетске кризе на КиМ.

Артане Ризваноли је на седници скупштинског одбора за привреду оценила да је ситуација алармантна, јер се дешава и због високе цене увозних енергената. Она није гарантовала да неће бити поскупљења.

"Ми ћемо као влада дати све од себе да не поскупи струја, али не можемо да гарантујемо тако нешто", рекла је она, а преносе медији на албанском.

Планирано је да се током целе године за увоз струје потроши 12 милиона евра, али су та средства потрошена само за два месеца, навела је Ризваноли, објаснивши да су увозне цене струје пет пута веће.

"Тренутно се струја током дана продаје по цени од 7 центи по киловату, док су увозне цене најмање пет пута веће и питање је времена када ће неко предузеће то себи моћи да приушти. Такође имамо проблема са високим ценама за услуге балансирања система", додала је Ризваноли.

О плаћању струје и могућности успостављања инфраструктуре за фактурисање у четири српске општине на северу КиМ, Ризваноли је говорила члановима комисије али без присуства медија.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво