Читај ми!

Лоше време не утиче на изградњу Моравског коридора, гради се најдужи мост

Лоше време не утиче на динамику радова на деоници 1 Моравског Коридора од Појата до Крушевца. До сада је урађено готово 80 процената земљаних радова, завршена су два моста преко Јужне и Западне Мораве.

Тренутно се ради најдужи мост од 596 метара на четрнаестом километру од Појата, где ауто-пут улази на територију Града Крушевца. Градилиште у Макрешану, као и постројење за пречишћавање отпадних вода које се налази на траси Моравског коридора, обишли су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић.

Деоница најмодернијег ауто-пута од Појата до Крушевца биће завршена у првој половини наредне године.

"Ови радници дају све да се ти рокови држе у оној динамици како смо планирали. Али оно што је за нас наравно уз то кључан приоритет, не смемо ниједног тренутка да доведемо у питање квалитет и ја сам пре свега због тога поносан што имамо 'Бехтел Енку' и читав низ компанија које пре свега квалитет држе у првом плану и овај ће пројекат остати наредним генерацијама без дилеме као најбољи ауто-пут у Србији", каже Александар Антић, директор "Коридора Србије".

Томислав Момировић, министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, истиче да на овом коридору сваки дан ради више од 2.700 радника.

"Успех је тај да ми данас градимо 10 ауто-путева на територији Републике Србије, да ми пројектујемо и градимо више од 1.200 километара брзих саобраћајница и ауто-путева. Само на овом коридору сваки дан ради више од 2.700 радника што домаћих, што наших страних партнера. Србија је постала земља где стране компаније долазе, где страни радници долазе да нађу своју будућност", поручује Момировић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво