Читај ми!

"Симпо" се шири на албанско тржиште, циљ опремање хотела

Српска привреда на сајму у Тирани наступа 16 година, а свака друга фирма учесница сајмова данас послује са албанским партнерима. Међу излагачима на сајму у Тирани је и компанија "Симпо" из Врања. Менаџер продаје "Симпа" Филип Стојиљковић каже за РТС да им је циљ проширење продајног капацитета на територији Албаније, као и проналажење што већег броја хотелијера, јер је туризам у Албанији у развоју.

Филип Стојиљковић наводи да је "Симпо" 2018. године већ излагао на овом сајму заједно са Привредном комором Србије.

"Тада смо пробили лед у Албанији и настављамо тренд и ове године. Наш циљ је проширење продајног капацитета на територији Албаније, као и проналажење што већег броја хотелијера, јер је туризам у Албанији у прогресији", додаје Стојиљковић.

Наводи да су на сајму 2018. године договорили сарадњу са неколико купаца којима је пласирана роба из редовног асортимана.

"Имали смо пар мањих опремања што за наше капацитете производне није довољно свакако, због тога смо и ове године ту да проширимо и нађемо још неке купце", наглашава Стојиљковић.

Наглашава да су приоритети њиховог појављивања на сајму у Тирани проналажење нових купаца, пласирање робе постојећим и налажење што више хотела и апартмана којима су потребна опремања.

Када је реч о компанији "Симпо", која је у бившој Југославији важила за гиганта дрвне индустрије, Стојиљковић каже да су тај статус задржали и данас и да су повећали капацитете.

"Трудимо се да што више покријемо тржиште како у региону тако и у целој Европи. Присутни смо и у Швајцарској и у Немачкој, а радимо и Аустрију. Тренутно актуелни послови су на опремању стамбених јединица у Белорусији", додаје Стојиљковић.

Истиче да су отворили нови фабрику у Зубином Потоку где је запослено 70 радника.

"Капацитет производње тапетарских производа у Врању нам је преоптрећен, па смо морали део прозводње да пребацимо у нашу фабрику у Зубином Потоку", додаје он.

Наводи да је конкуренција све већа у целој Србији, али и у самом Врању.

"Успевамо да се изборимо са конкуренцијом како квалитетом, тако и професионалношћу и дизајном и због тога смо и бољи и опстајемо и на тржишту", каже Стојиљковић.

Робна размена Србије и Албаније стално расте, упркос пандемији. Током девет месеци ове године забележено је повећање робне размене за 28 одсто у односу на исти период прошле. Пре осам година робна размена била је 100 милиона евра, а до краја ове очекује са да буде 300 милиона евра.

На сајму у Тирани поред предузећа из Србије наступају и фирме из Грчке, Италије, Турске и Кине.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво